Fényterápia

Pécs, Őz utca 5. Tel: 30/96-96-556

A fényterápia alkalmazása régóta elterjedt kezelési mód. Korábban is használták már az allergiás és egyéb bőrbetegségek gyógyítására. A kezelés során a fények molekuláris, sejti, szöveti, szervi és szervezeti szinten hat szervezetünkre, ezáltal nem csak a testi, de a mentális betegségeket is hatékonyan gyógyítja. A fényterápia fokozza az oxigén cserét, serkenti a kollagén és fehérjeszintéziseket, megújítja, erősíti a sejteket, újraépíti a szöveteket, regenerálja őket, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat és erősíti az immunrendszert, javítja és normalizálja a szervek és a hormonháztartás működését.

A fényterápia, mint kiegészítő kezelés

A leggyakrabban alkalmazott orvosi kezelést a szájon át szedett, valamint az orrban alkalmazott lokális allergia elleni készítmények szedése jelenti, amelyek a legtöbb esetben igen hatékonynak bizonyulnak. Vannak azonban olyan páciensek, akik a lokális terápiára alig vagy egyáltalán nem reagálnak. Sok páciensem érkezik olyan kéréssel, hogy nem akarnak gyógyszert szedni, el akarják kerülni az egyes gyógyszerek esetleges álmosító vagy egyéb mellékhatását. A terhes és a szoptató kismamáknak pedig mellőzniük kell e gyógyszerek szedését. Ilyen esetekben különösen, de a többi allergiás betegnél kombináltan, a gyógyszeres kezelést kiegészítve, sikeresen alkalmazható a fényterápiás eljárás.

Sok páciensnél megfigyelték az évek során, hogy a nyári hónapokban a fény hatására javulnak vagy tünetmentesednek a bőrbetegségek. A fényterápia segítségével a nyári javult állapot hosszútávon fenntartható, és a téli állapotromlás kivédhető.

A fényterápia alkalmazásával elsősorban terápiarezisztens gyulladásos bőrbetegségeket (főleg pikkelysömör, ekcéma, bőrlymphomák, egyéb kiterjedt, viszketéssel járó kórképek, stb.) kezelek, kihasználva az ultraibolya fény gyulladáscsökkentő hatását. A módszerrel lokális kezelésre nem gyógyuló folyamatok széles skálája esetében lehet javulást, gyógyulást elérni.

Bármilyen testi megbetegedésre, sebekre, bőrbetegségekre ajánlott. Sejt és szövetépítő hatása miatt a szépségápolás terén is sikeresen alkalmazható, legyen szó narancsbőrről, a terhességi csíkokról, hegekről, bőrhibákról, ráncokról.

Garantálhatom, hogy a tudásom legjavát adom!

Amennyiben elnyertem az Ön bizalmát arra, hogy bőrgyógyászati - allergológiai problémáját fényterápia segítségével kezeljem, akkor várom a magánrendelőmben az alábbi címen: Pécs, Őz utca 5.

Hogyan zajlik a fényterápia?

A kiterjedt bőrelváltozások esetében egy speciális holttengeri só,-és UVB 311 fényterápiát ún. „szinkronbalneophototherapia”-t alkalmazok, melyet a társadalombiztosító támogat, így a betegek számára évi 25 kezelés ingyenes, ezáltal a bőrtünetek szokásos téli visszaesését a kezeléssel hatékonyan megakadályozhatjuk.

Pikkelysömör kezelése fényterápiával

A pikkelysömör más néven (psoriasis) egy gyakran öröklődő, hosszan elhúzódó, nem fertőző immunológiai gyulladás által kiváltott bőrbetegség, mely ízületi gyulladással is társulhat. A bőrbetegségre hajlamosító gén generációkon keresztül öröklődik úgy, hogy nem jelenik meg betegségként, viszont olyan provokáló tényezők előidézhetik, mint a stressz vagy bármilyen fertőzés. Ez aktiválja a gyulladást, mely által megjelennek a jellegzetes bőrtünetek. Lokális vagy szisztémás terápiával kezelhető.

Pécs, Őz utca 5. Tel: 30/96-96-556

Kiknek ajánlott a fényterápia?

  • Akik keveset tartózkodnak természetes fényben,
  • Depresszív tünetekkel rendelkezők számára,
  • Gyógyszeres kezelésben nem részesíthető személyek,
  • Időskori alvászavar,
  • Allergiás megbetegedések esetén,
  • Bőrbetegségek /lichen ruber planus,atopiás dermatitis,psoriasis/ esetén.
szakterület-bőrgyógyász

Hogyan érkezzek a kezelésre?

Kérem, hogy, a kezelés megkezdése előtt fényérzékenységet okozó állapotról, betegségről, gyógyszerről mindenképp tájékoztasson orvosi igazolás felmutatásával!

A kezelésekre általában heti 2-3 alkalommal, előre egyeztetett időpontban kell megjelenni, egy fényterápiás kúra általában 25 kezelést jelent.

A speciális holttengeri só,- és fénytherapia vagy a kéz-láb PUVA kezelés a betegek számára ingyenesen hozzáférhető, azonban bőrgyógyászati vizsgálat előtte szükséges

Kérdés esetén forduljon hozzám bizalommal!

Amennyiben további információra van szüksége vagy időpontot szeretne kérni, keressen telefonon vagy látogasson el a kapcsolat oldalra ahol feltudja velem venni a kapcsolatot.